Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@04:38:03 GMT

رمزگشایی از چرایی سقوط شاخص کل بورس در روزهای اخیر

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۲۸۳۰

رمزگشایی از چرایی سقوط شاخص کل بورس در روزهای اخیر

کارشناس بازار سرمایه با برشمردن برخی دلایل اصلاح بازار گفت: دلایل ریزش بازار به مراتب بیشتر بوده و شاید اگر بازار بتواند بر مبنای دلار نیمایی 20 هزار تومان تحلیل های خود را استوار کند، قیمت های فعلی را هضم کرده و تا زمانی که نگاه ما به ارز نیمایی تغییر نکند، در ارزندگی بازار دچار تردید خواهیم بود.

روز جاری شاخص کل بورس تهران با عقب نشینی بیش از 72 هزار واحدی مواجه شد و به ارتفاع یک میلیون و 903 هزار واحدی عقب نشینی کرد،شاخص هم وزن نیز با کاهش بیش از 10 هزار واحدی رقم 501 هزار واحدی را نمایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین ریزشی در در تاریخ بورس تهران بی سابقه به نظر می رسد در این خصوص گفت و گویی داشتیم با هومن عمیدی کارشناس و فعال بازار سرمایه که در ذیل می خوانید.

هومن عمیدی در گفت و گو با خبرنگار بورس تابناک در خصوص دلایل ریزش امروز شاخص کل اظهار کرد: برای یک اتفاق مجموعه دلایل و موضوعاتی موثر است، مسائلی همچون عرضه 30 درصد دیگر سهام عدالت، ابهام در عرضه دارا دوم، مباحث مربوط به تصمیم شورای امنیت در خصوص محدودیت های تسلیحاتی ایران بهانه های اصلاح هستند و چنانچه قرار باشد اصلاح عمیقی در بورس را شاهد باشیم به دلیل مجموع پارامترهای است که ذکر شد.

وی ادامه داد: رشد بازار سرمایه متاثر از انتظارات تورمی و همچنین رشد قیمت ارز منجر به ان شد که فعالان این بازار در ارزشگذاری خود تجدید نظر داشته باشند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در حالی که بعد از رشد 30 درصدی نرخ ارز از 12 به 16 هزار تومان، با تثبیت در نرخ ارز طی بازه زمانی را شاهد بودیم، رشد ادامه دار نرخ ارز از 12 هزار تومان به 24 هزار تومان باعث شد شاخص کل بورس تهران رشد شارپی را تجربه کرده و روند شاخص با اصلاح اندکی همراه باشد.

عمیدی با بیان اینکه هر بازاری به صورت شارپی رشد کند ناچار از ریزش سنگین و سهمگین در یک دوره زمانی است، ادامه داد: مهمترین پارامتری که اصلاح بازار را تعمیق می کند این است که یک جریان مالی، نقدینگی را به تعدادی سهم سوق داده و پس از چند روز صف خرید، سهم منفی می شود، ولی در نمادهای که گزارش ها، تحلیل ها و پیش بینی ها شفاف تر باشد، بازار بی محابا به سمت خرید سهم رو نمی آورد.

وی با اشاره به ارزش بازار چند نماد بانکی و P/E برخی نمادها در گروه معدنی که نسبت به P/E صنعت کمتر است، ادامه داد: هنوز سهام ارزشمند در بسیاری از صنایع دیده می شود.

این فعال بازار سرمایه تاکید کرد: دلایل ریزش و اصلاح بازار به مراتب بیشتر است و شاید اگر بازار بتواند بر مبنای دلار نیمایی 20 هزار تومان تحلیل های خود را استوار کند، قیمت های فعلی را هضم کرده و تا زمانی که نگاه ما به ارز نیمایی تغییر نکند، در ارزندگی بازار دچار تردید خواهیم بود.

وی وضعیت فعلی بازار و اصلاح را ناشی از تقابل تحلیلگران آینده نگر که نگاه میان مدت و بلند مدتی نسبت به بازار سرمایه دارند، در مقایسه با سرمایه گذاران کوتاه مدت و نوسانگیران روزانه دانست و خاطر نشان کرد: تحلیل گران با توجه به آینده نسبت به انتخاب سهام اقدام می کنند و وضعیت فعلی موجود را موثر نمی دانند اما سرمایه گذاران کوتاه مدت و نوسانگیر بدون توجه به آینده شرکت فقط در مورد قیمت امروز آن سهم تصمیم گیری می کنند.

عمیدی اصلاح شاخص کل را به صورت فرسایشی تا اواسط شهریور ماه پیش بینی کرد و گفت: فعلا و از نظر تکنیکالی، پس از موج 3 بزرگ در موج 4 قرار داریم و بعد از آن شاخص در موج 5 قرار خواهد گرفت.

وی دیگر مسئله مهم را انتظارات بازار از نرخ دلار دانست و گفت: بازار سرمایه تورم محور است و چنانچه تورم پایین یا کنترل شده باشد، چه بسا بازار اصلاح کند ريال تاثیر تورمی نرخ ارز را در بازارهای دیگر من جمله مسکن به وضوح شاهد هستیم لیکن در به اندازه ای که در خصوص افزایش قیمت ها رد بازار سرمایه در رسانه ها سخن گفته می شود، به افزایش قیمت ها در بخش مسکن پرداخته نمی شود حال آنکه رشد این بازار مستقیما با نرخ ارز وابستگی دراد.

عمیدی در خصوص قطعنامه سازمان ملل در خصوص محدودیت های تسلیحاتی ایران که منجر به افزایش نرخ دلار نشد، نیز گفت: رای ممتنع بیش از 11 عضو به قطعنامه آمریکا حاکی از این است که اعضای سازمان ملل به طور کامل با دیگاه آمریکا در مرود ایران زاویه دارند و به نوعی شاید کلیت قضیه را قبول اشته باشن لیکن رفتار قلدرمآبانه آمریکا را نمی پذیرند و رای ممتنع در این مقیاس نشان می دهد که رای دهندگان خواهان بازگشت هر دو طرف به میز مذاکره هستند.

وی افزود: از طرف دیگر دو شیفتی شدن معاملات و مشکلات هسته معاملات، درگیری بین وزارت نفت و اقتصاد در خصوص عرضه دارا دوم و تایید و تکذیب های فراوان در این خصوص که نشانه ناهماهنگی بخش اقتصادی دولت با یکدیگر است، از دیگر دلاریل اصلاح و بهانه ای برای ریزش شاخص بود.

عمیدی تاکید کرد: مادامی که بازار سرمایه کشور بخواهد بزرگ شده و توسعه یابد لازمه آن همدلی و وفاق بین همه فعالان بازار سرمایه است و همچنین مسولان و متولیان باید نسبت به هر گونه تصمی عاجلانه خودداری ورزند، و با کار کارشناسی شوک به این بازار وارد کنند و از آنجایی که تابحال این مسیر را نپیموده ایم باید با استفاده از تمام ظرفیت های کارشناسی مشکلات و مسائل را برطرف کنیم که اینها تبعات و آثار دعوت مردم به بازار سرمایه است و نباید بهراسیم و با اعمال تمهیدات لازم از این بازارحمایت کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: حجم بسیاری از سرمایه و نقدینگی مردم در این بازار درگیر شده و راه برگشتی وجود ندارد و قطار بازار باید در ریل خود حرکت کند.در نهایت سهامداران علی رغم هیجانات مثبت و منفی باید با تحلیل اقدام به خرید و فروش سهام کنند و چنانچه دانش تحلیل ندراند نسبت به مشاوره با مراکز معتبر اقدام کنند. در همین بازارهای منفی شدید نیز نمادهای هستند که فعالان روی آنها و ارزشمندی شان اجماع دارند و در نهایت این گونه سهام راه خود را از کلیت بازار جدا می کنند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کنکور 99 آیت الله فاطمی نیا اوراق سلف نفتی بورس انرژی توافق اسرائیل و امارات بورس بازار سرمایه سهامداران بورس کنکور 99 آیت الله فاطمی نیا اوراق سلف نفتی بورس انرژی توافق اسرائیل و امارات بازار سرمایه هزار تومان هزار واحدی قیمت ها شاخص کل نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار